Onze platformen

Platform Duurzaam Rijnmond

Het Platform Duurzaam Rijnmond is een in 2010 door MVO Koplopers opgericht kennisplatform en maakt sinds kort deel uit van het CSIP. Het platform biedt experts (directeuren, managers, bestuurders, specialisten) ondernemers en investeerders een podium om kennis en ervaring te delen en zaken in de Regio Rotterdam-Rijnmond te doen.
Het Platform Duurzaam Rijnmond organiseert jaarlijks een reeks Koploperoverleg bijeenkomsten en seminars in Europa's grootste haven- en industriegebied. Inspirerende bijeenkomsten voor experts betrokken bij de sectoren: Agri & Food, Transport & Logistiek, Bouw & Infra, Energie & Industrie, Hightech & ICT, Water & Maritiem, Chemie & Biochemie en bij de Circulaire Industrie waaronder Recycling.

Bekijk de bijeenkomsten

Regio Rijnmond

Als onderdeel van de Randstad behoort regio Rijnmond tot de meest dichtstbevolkte gebieden en is het de economische motor van Nederland. Met 1,2 miljoen inwoners, stadsregio en wereldstad Rotterdam, Europa's grootste havengebied en een bloeiende industrie is deze regio zeer ondernemend. Denk aan: industrie in het Europoort gebied, toerisme, een goede mix van MKB en (inter)nationale organisaties, een kenmerkende architectuur, vele sportfaciliteiten, evenementen en uitgaansmogelijkheden.

Al deze organisaties hebben te maken met maatschappelijk betrokken ondernemen en duurzaamheid: Beslissingen op deze gebieden hebben gevolgen voor zowel het huidige milieu, als voor onze toekomstige generaties.

Regio Rijnmond heeft MVO hoog in het vaandel staan en streeft naar 50% minder CO2 uitstoot in 2025 ten opzichte van 1990. Om de economie duurzaam te versterken en doelstellingen te realiseren is regionale samenwerking een absolute must!

Rotterdam

Meer weten?

Wilt u graag meer weten of heeft u interesse in een samenwerking? Neem contact met ons op!

Contact