Projecten, Platforms & Netwerken

Koploperproject Duurzaam Herstel Havens en Industrie (Green Deal)

Om de economie duurzaam te herstellen en om koplopers (duurzame ondernemers, organisaties, instanties, instellingen) podiums te bieden om samen te werken is het CSIP Koplopernetwerk opgericht en zet het platforms en samenwerkingen (o.a. Green Deals) op in Nederland en Vlaanderen. Momenteel werkt het CSIP aan de voorbereiding van het 
Green Deal project 'Duurzaam Herstel Havens en Industrie. Hiervoor worden in de twaalf grootste regio's, havens en industriegebieden in
Nederland en Vlaanderen convenanten ondertekend. Als eerste van twaalf regio’s, havens en industriegebieden wordt vrijdag 31 maart de convenant ‘Duurzaam Herstel Havens en Industrie Regio Rijnmond’ in Spijkenisse (nabij haven en industriegebied Rotterdam) ondertekend.

Deelname CSIP Koploperproject

Wilt u de Green Deal Duurzaam Herstel Havens en Industrie mogelijk maken en de convenant mede ondertekenen, meldt u dan aan als Partner, Sponsor of als Deelnemer van het CSIP Koplopernetwerk.
KLIK HIER 
voor informatie Green Deal Duurzaam Herstel Havens en Industrie
.
KLIK HIER 
voor informatie Partner, Sponsor of Deelnamepakket.
KLIK HIER 
voor aanmelding Partner, Sponsor of Deelnamepakket. 

Schema Koploperoverleg en Investeerdersmeetings 2023

                

  ORGANOGRAM

Deelname CSIP Koplopernetwerk

CSIP biedt Koplopers (duurzame ondernemingen, organisaties, instanties, instellingen) in Nederland en Vlaanderen de mogelijkheid om aan de Green Deal Duurzaam Herstel Havens & Industrie deel te nemen. 
Om het Koplopernetwerk te ondersteunen worden investeerdersplatforms opgezet, en bijeenkomsten
(Koploperoverleg en Investeerdersmeetings) in regio's, havens en in industriegebieden georganiseerd.
CSIP Platform Rijnmond is één van de regionale investeerdersplatforms, het biedt experts (directeuren, managers, bestuurders, specialisten), ondernemers en investeerders een podium om kennis te delen en de economie in de Regio Rijnmond en het Rotterdams haven en industriegebied duurzaam te versterken.
KLIK HIER 
voor deelname Koplopernetwerk (incl. deelname Green Deal project).

Schema Koploperoverleg en Investeerdersmeetings 2023 

CSIP Investeerdersplatforms en netwerken

Het CSIP werkt (naast banken en financiële instellingen) met investeerders aan het duurzaam versterken van de economie en heeft hiervoor het CSIP Business Angels Netwerk opgezet. (Oud-)ondernemers en investeerders met kennis, ervaring en met financiële middelen. Het Business Angels Netwerk maakt deel uit van de investeerdersplatforms van het CSIP en investeert in duurzame projecten en ondernemingen (startups/growups) in Nederland en Vlaanderen. Wilt u bij het CSIP Business Angels Netwerk aansluiten!
S
tuur dan een email naar: info@csip-nederland.nl  t.a.v. het CSIP Projectteam.

CSIP Projectteam

Het CSIP Projectteam zorgt voor de uitvoering van de Green Deal Duurzaam Herstel Havens en Industrie. Het organiseert bijeenkomsten (waaronder Koploperoverleg en Investeerdersmeetings) in Nederland en Vlaanderen, zet projecten en samenwerkingen op (o.a. Green Deals) en het ondersteunt startups bij het zoeken naar investeerders, het opzetten van duurzame overeenkomsten en het afsluiten van contracten.
(zie sfeerimpressie: Koplopersessies en Partnerdeals).

 

Regio Rijnmond

Als onderdeel van de Randstad behoort regio Rijnmond tot de meest dichtstbevolkte gebieden en is het de economische motor van Nederland. Met 1,2 miljoen inwoners, stadsregio en wereldstad Rotterdam, Europa's grootste havengebied en een bloeiende industrie is deze regio zeer ondernemend. Denk aan: industrie in het Europoort gebied, toerisme, een goede mix van MKB en (inter)nationale organisaties, een kenmerkende architectuur, vele sportfaciliteiten, evenementen en uitgaansmogelijkheden.

Al deze organisaties hebben te maken met maatschappelijk betrokken ondernemen en duurzaamheid: Beslissingen op deze gebieden hebben gevolgen voor zowel het huidige milieu, als voor onze toekomstige generaties.

Regio Rijnmond heeft MVO hoog in het vaandel staan en streeft naar 50% minder CO2 uitstoot in 2025 ten opzichte van 1990. Om de economie duurzaam te versterken en doelstellingen te realiseren is regionale samenwerking een absolute must!                              

Rotterdam

Meer weten?

Wilt u graag meer weten of heeft u interesse in een samenwerking? Neem contact met ons op!

Contact